Ezért gondolkozz hőszigetelő rendszerben!

Hőszigetelés

A családi ház egyik meghatározó komponense a hőszigetelő képessége.
30 éve még szinte még egy ház sem volt hőszigetelve, jelenleg pedig már elképzelhetetlen egy új ház hőszigetelés nélkül.

A ház tervezője segítségünkre lesz ebben is, amikor a házat tervezi, hogy megfelelő szigetelést is tervezzen rá. Pontosan ki is fogja számítani, hogy az adott hőszigeteléssel, homlokzati nyílászárókkal, és egyéb paraméterekkel milyen kategóriába kerül a házunk, és így milyen fűtés illetve hűtés számlára számíthatunk. Ha az eredmény pedig nem megfelelő számunkra, akkor könnyen kérhetünk még változtatást, amit egy jobb hőszigetelő anyaggal, vagy a hőszigetelő anyag vastagságának növelésével érhetünk el.

A kivitelezésnél viszont már ránk van bízva, az, hogy milyen gyártó termékeit vásároljuk meg csak rajtunk múlik, és ez egy hőszigetelő rendszer esetén különösen fontos döntés lehet.
Ugyanis a hőszigetelés az tulajdonképp egy rendszer, több komponensből tevődik össze. Szóval akár megtehetnénk, hogy a teljes rendszer minden elemét más-más gyártónál vesszük, így akár egy kis pénzt is megtakarítva, de ezt a megoldást nem érdemes választani. A gyártók ugyanis úgy vállalnak garanciát, ha a teljes hőszigetelő rendszer egy kézből származik. Épp ezért érdemes egyben megvásárolni a komplett hőszigetelő rendszert!

Megosztás